به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از مدیسن نت، فیبریلاسیون دهلیزی با خطر بالاتر زوال ذهنی و زوال عقل مرتبط است، احتمالاً به این دلیل که خطر سکتههای کوچک را نیز بیش از دو برابر میکند. این وقایع که اغلب مورد توجه قرار نمیگیرند، میتوانند منجر به اختلال در عملکرد مغز شوند. علاوه بر این، به گفته محققان، برای زنان مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی کمتر از مردان رقیق کننده خون برای جلوگیری از سکته تجویز میشود.
«کاترین وودز»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اموری در آتلانتا، میگوید: «زنان دیرتر از مردان مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی تشخیص داده میشوند، بنابراین آنها در حال حاضر دارای عوامل خطر اضافی ابتلاء به زوال شناختی هستند.»
او گفت: «زنان پس از تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی در معرض خطر بیشتر سکته مغزی و مرگ هستند. هنگامی که سکته مغزی رخ میدهد، خطر سکته مغزی شدید، ناتوان کننده یا کشنده در زنان دو برابر مردان است.»
وودز افزود: «خطر سکته مغزی در افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ۵ برابر بیشتر از افراد بدون این عارضه است، بنابراین مصرف داروهای رقیق کننده خون برای جلوگیری از سکته مغزی کلید درمان آن است.»
او میگوید: «با این حال، زنان مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی به طور قابل توجهی کمتر از مردان رقیقکنندههای خون دریافت میکنند، که این امر خطر سکتههای کوچک خاموش را که ممکن است منجر به کاهش تدریجی شناختی شود، افزایش میدهد.»
وودز خاطرنشان میکند: «از آنجایی که برخی از مطالعات نشان دادهاند که بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، کمتر دچار بیماریهای شناختی میشوند، بیماران مبتلا به این عارضه باید استفاده از رقیقکنندههای خون را با پزشک خود در میان بگذارند.»
محققان در بررسیهای خود دریافتند زنان مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی سه برابر بیشتر از زنان بدون این عارضه به اختلالات ذهنی خفیف و زوال عقل مبتلا میشوند. آنها خاطرنشان کردند که ارتباط بین فیبریلاسیون دهلیزی و زوال عقل در مردان از نظر آماری معنی دار نیست.
نظر شما